Bázismag Kft.

A BÁZISMAG KFT. BEMUTATÁSA

A Bázismag Kft. alapítása 1991-ben történt, fő feladataként az MTA Kutatóintézet, Martonvásár kutatási, nemesítési munkájából származó, állami minősítésben részesült hibridkukoricák licencének magyarországi és külföldi hasznosítását, a vetőmag-szaporításhoz szükséges beltenyésztett vonalak és keresztezett alapanyagok előállítását, valamint az F1 hibridek vetőmagjának előállítást és forgalmazását határozták meg.

A magyar tulajdonú, magyar érdekeltségű kukorica fajtatulajdonosként működő vetőmagvállalatok közül egyedül a Bázismag Kft. volt képes lépést tartani a versennyel és a fejlődéssel, mely tapasztalataink szerint nemcsak Magyarországon, hanem Európában szinte mindenhol átrajzolta a piaci erőviszonyokat.

A Bázismag Kft. piaci részaránya a hibridkukorica magyarországi piacán 6-8% között változik. Az utóbbi néhány év során a martonvásári hibridek széles palettáját alakítottuk ki, mind a négy éréscsoportban új hibridek kerültek minősítésre és bevezetésre, s igen jelentős silókukorica termékkör is bevezetésre került.

A hibridnövények vetőmagjának piacán a verseny igen erősnek mondható, s a pozíciókért folytatott harc rendkívül kiélezett.

Cégünk a saját erősségeire koncentrál (széles termékvonal, termékek kiváló alkalmazkodóképessége, jó vetőmagminőség, gyors kiszolgálás) és ezeket hatékony kommunikációval hozza a vevők tudomására.

Az elmúlt évtizedben sikerült növekedési pályára állítani a Bázismag Kft.-t egy igen erős nemzetközi versenyben. A cég piaci részaránya Magyarországon számottevően emelkedett, s  a martonvásári érdekeltségű (MG) hibridkukoricák már 2013-ban a 4. helyezést érték el a nemzetközi versenytársak mögött.

Az MG napraforgók és repcevetőmagok egyre nagyobb ismertségre tesznek szert Magyarországon.

A Bázismag Kft. kukorica vetőmag exportja az utóbbi három évben folyamatosan növekszik, s Magyarországon kívül 7 országba szállítjuk vetőmagjainkat.